In maart 2015 had ik me ingeschreven voor 2 glas-cursussen die gegeven zouden gaan worden in de studio’s van Corning in de zomer van 2015. Corning vult het zomerprogramma dmv loting onder die gene die zich hebben ingeschreven. Eind maart 2015 ontving ik het bericht dat ik voor beide cursussen was ingeloot. Wat een geluk! Voorbereidingen voor de reis konden beginnen.

 

De cursussen in Corning omvatten 6 lesdagen, start op maandag t/m zaterdag. De eerste cursus waar ik aan mocht deelnemen was een cursus voor het maken van paperweights gemaakt aan de brander met de vacuüm-encasement techniek. Iets waar ik al aan geproefd had in 2014. De cursus werd gegeven door Debbie Tarsitano. Een zeer ervaren dame en een bijzonder goede lesgeefster. Veel geleerd, hele fijne mede cursisten die er zeker mee toe hebben bijgedragen aan de prettige positieve sfeer die er was in het leslokaal.

De eerste week in de studio.

De tweede cursus was onder leiding van Loren Stump. Een energieke man met veel glaskennis aan de brander. De nadruk lag hier op het maken van Murinni’s aan de brander en deze konden verwerkt worden in een paperweight. Wat ik dan natuurlijk ook gedaan heb.

 

Gemaakt tijdens de tweede week in Corning. Onderdelen voor in een paperweight.

Corning is een geweldige plek om te zijn als je een glasliefhebber bent, verzamelaar, maker, designer er is voor elk wat wild. De collectie van het museum is ontzettend groot van oud tot modern. De werkstudio’s zijn de meeste professionele die ik tot nu toe heb mogen ervaren. Alles ziet er verzorgd uit en wordt met aandacht onderhouden. Presentaties en demo’s voor het publiek zijn er van het maken tot een kerstbal tot aan het grote blaaswerk a la Lino Tagliapietra. Mocht je ooit een trip maken naar Amerika, staat NY, neem dan dit museum mee in je plannen. Zeker de moeite waard!

 
http://www.cmog.org/

 

Reageer op dit bericht