In juni 2013 heb ik een studiebijdrage gevraagd voor het uitvoeren van een onderzoek naar het combineren van flameworked inclusions in grotere sandcast plaquettes. 

Circa 2 maanden later kreeg ik een bericht dat de bijdrage was toegekend! Geloof dat ik een gat in de lucht heb gesprongen toen ik dat bericht ontving destijds.

De studio omvatten drie middagen werken bij het Glazen Huis in Lommel, de sessies werden uitgevoerd met een tussenpozen van minimaal 2 weken. Tussentijdse periode was nodig om de flameworked inclusions te maken aan de brander en de mogelijkheid om daarin te verbeteren en correcties toe te passen.

 

Uitvoering

  • De eerste gietsessie had plaats gevonden op 2 november 2013. Tijdens deze sesie was naar voren gekomen dat de opbouw van de figuren aan de brander goed was geweest, maar dat er een probleem lag bij het formaat van de plaquettes. Het was noodzakelijk om wat stappen in te bouwen in de uitvoering. Kleine stapjes die tussen gevoegd worden in het uitvoerproces in de hotshop kunnen direct een grote winst geven in het uiterlijk van je werk.
  • De tweede gietsessie vond plaats 15 november 2013. Voor de tweede sesie, was de hulp gevraagd van Mark Locock uit Orvelte. Met de ervaring van de eerste sesie – inbouwen van extra stapjes in de uitvoering – en zijn mogelijkheid in hanteren van de grote gietlepel - was er voor deze tweede sessie een heel goed resultaat behaald.
  • De derde gietsessie was op 28 februari 2014. Voor deze sessie waren de figuren aan de brander in onderdelen gemaakt en daarna tot 1 element samengevoegd, er was op deze manier voor mij meer mogelijkheden in het vertellen van mijn ‘verhaaltjes’. Zowel tijdens het opbouwen van de figuren aan de brander als tijdens het gietproces heeft het nieuwe inzichten opgeleverd, in hoe om te gaan met het glas en wat mogelijkheden en onmogelijkheden zijn.

 

Hartelijk dank!

Wederom spreek ik mijn enorme dank uit voor de mogelijkheden die het toekennen van dit stipendium mij gegeven heeft. Het heeft me ontzettend veel gebracht in heel veel opzichten. Heb met ontzettend leuke mensen samen mogen werken en ben in staat geweest om een ‘sterk professioneel ’ team neer te zetten. Het is een hele bijzondere ervaring geweest in alle aspecten.

Tweede sessie.

Derde sessie.

Reageer op dit bericht